Kuulumisia

Raskain mielin ilmoitan että kanila alkaa pikkuhiljaa valmistautumaan kasvatus tauolle, suurin osa venäläisistä on lähtenyt jatkamaan sukuaan toisaalle, voi olla ettei kasvatus enää jatku meillä myöhemmin, mutta yhtenä vaihtoehtona on kuitenkin vielä avoinna, koskaan ei pidä sanoa: ei koskaan…
Kasvatuksen lopetus päätökseen vaikutti niin moni asia etten edes osaa sanoa mikä lopulta on se suurin tai pienin syy päätökseen, tilanne alkoi kuitenkin muuttumaan kun muutettiin syksyllä -21 ja kanit muuttivat sisälle omista tiloistaan asumaan, samalla tuli vastaan heinän ja purun säilytys ongelma, samoin likapurujen hävitys, heinää ei voinut ostaa enää pyöröpaaleissa, vaan jätesäkeissä tai pikkupaaleissa (joista jälkimmäistä ei juurikaan omalta paikkakunnalta löydy), säkkiheinän kanssa oli omat ongelmansa, joten lopulta päädyin ostamaan heinät hankkijalta, noin 100km päästä, 8 kg paaleissa kuivaheinää, jokainen osaa laskea että tässä vaiheessa heinän hinta alkaa olla jo turhan suuri kulu kasvatuksessa.
Jätepurut on pitänyt toimittaa jäteasemalle joka myös maksaa.
Ikävä myöntää että myös ihmiset ovat muuttuneet, valitettavan usea poikasta kysyvä on pitänyt käännyttää kyselemään kaniaan muualta, kaneja on hyvin paljon etsimässä kotia, enkä näe että haluaisin omalta osaltani lisätä kodin etsijiä, vaikka olen pyrkinyt valitsemaan uudet kodit hyvin tarkasti ja kaikki meiltä lähteneet kanit on saanut palauttaa tarpeen vaatiessa.
Oma terveydentila on myös antanut omat rajoitteet tähän niin rakkaaseen harrastukseen, joten nämä kaikki yhdessä lopulta ohjasivat päätökseen jäädä kasvatuksessa tauolle.

Pikkumurun Muusalla on pesässä noin 2 viikkoiset poikaset, joten nämä pienokaiset tulee olemaan erityisen tärkeitä kasvattajalle.
Joitain hermeliinejä on vielä etsimässä omia kotejaan ja jokunen jäänee viettämään lemmikkipäiviään kotiin, eihän näistä ihanista voi ihan kokonaan luopua.
Myös häkkejä ja tarvikkeita ym on myynnissä, ihan kaikkea ei kuitenkaan viitsi säilytellä ajatuksella että jos joskus tarviaa 🙂
Aika aikaansa kutakin, olen saanut ihania ystäviä ja kavereita harrastuksen parissa, kaniharrastus on ollut antoisaa ja mielenkiintoista, kiitos siitä kuuluu suurimmaksi osin kanssaharrastajille <3
Mieli on haikea, mutta toisaalta myös helpottunut, päätöksen teko on ollut vaikea ja sitä on tullut mietittyä kuukausitolkulla, ihanaa kesän odotusta kaikille <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.